Operatie kat

Huisdierenpraktijk Colmschate. Tel. 0570-650050. Spreekuren:†ma. t/m†vr.†13.30 - 14.30 en†ma. t/m do. 18.30 -19.30 zaterdag†10.30 - 11.30 en volgens afspraak

ALS UW KAT EEN OPERATIE MOET ONDERGAAN,

Iedere operatie brengt natuurlijk een zeker risico met zich mee.
Zelfs de routine operaties als castratie en sterilisatie.
Alles wordt eraan gedaan om dit risico zo klein mogelijk te houden,
zoals:goede steriliteit,modern hechtmateriaal en veilige narcose. Verder een goede zorg na de operatie: een rustige warme omgeving,zodat de patiŽnt rustig kan bijkomen.
Wat u zelf kunt doen:
Uw kat moet nuchter zijn ten tijde van de operatie.Vaak wordt het dier misselijk van de narcose en dan kan verslikking optreden.
Daarom vanaf 18.00 uur de avond ervoor niet meer laten eten.Water drinken mag natuurlijk wel.

De nazorg thuis.

Over het algemeen zal uw kat weer bij kennis zijn als hij mee naar huis gaat. Ze zijn nog wel zeer gevoelig voor koude.Daarom thuis op een warme rustige plek leggen.Houdt uw kat een paar dagen binnen.Door de narcose kunnen ze zich de eerste dagen nog niet goed oriŽnteren,en dat maakt het verkeer tot een extra bedreiging.

voeding:

ongeveer 12 uur na de operatie mag uw kat al een beetje eten.De derde dag na de operatie moet hij weer vlot eten. Drinken mag in principe al als ze bij kennis zijn.
Let op de wond,
Het is de bedoeling dat de hechtingen een aantal dagen blijven zitten. Zit uw kat er constant aan dan is een kapje noodzakelijk. De wond mag niet nabloeden,een paar druppeltjes is niet erg.

ALS U IETS NIET VERTROUWT,AARZEL NIET EN BEL!

Na 10 dagen worden de hechtingen verwijderd. U kunt daarvoor naar het spreekuur komen.