Operatie hond

Huisdierenpraktijk Colmschate. Tel. 0570-650050. Spreekuren:†ma. t/m†vrij.†13.30 - 14.30 en†ma. t/m do. 18.30 -19.30 zaterdag†10.30 - 11.30 en volgens afspraak

ALS UW HOND EEN OPERATIE MOET ONDERGAAN.

Iedere operatie brengt een zeker risico met zich mee.Zelfs de routine operaties als castratie en sterilisatie.
Alles wordt eraan gedaan om dit risico zo klein mogelijk te houden.
d.w.z.: goede steriliteit,modern hechtmateriaal en veilige narcose
d.m.v. gas-anaesthesie,zoals dat ook in het ziekenhuis gebeurt.
Verder een goede zorg na de operatie: een rustige warme omgeving waar de patiŽnt rustig kan bijkomen.

Wat u zelf kunt doen:
Uw hond moet nuchter zijn ten tijde van de operatie. Er kan namelijk misselijkheid optreden en een dier dat gaat braken onder narcose, kan zich verslikken.
Daarom vanaf 18.00 de avond ervoor niet meer laten eten. Drinken mag natuurlijk wel. Voordat u uw hond brengt,eerst goed uitlaten. Een volle blaas is erg vervelend voor uw dier als hij bij komt.

De nazorg thuis.

Over het algemeen zal uw hond weer bij kennis zijn als hij weer mee naar huis gaat. Toch is het verstandig hem met de auto te vervoeren.Lopen zal nog zwaar zijn en ze zijn nog zeer gevoelig voor koude. Thuis op een warme plek leggen. Eerst nog alleen voor de deur uitlaten,doe dit regelmatig.De volgende dag weer aan de lijn uitlaten.
Verstandig is uw hond de eerste week nog niet los te laten.
Zwemmen mag pas als de hechtingen zijn verwijderd.

Voeding:

Ongeveer 12 uur na de operatie mag uw hond al een klein beetje eten. De derde dag na de operatie moet hij weer vlot eten. Drinken mag in principe al als ze weer bij kennis zijn. Let op de wond. Het is de bedoeling dat de hechtingen een aantal dagen blijven zitten. Zit uw hond er constant aan dan is een kap noodzakelijk, of u kunt hem een T shirt omgekeerd aantrekken. De wond mag niet nabloeden,een paar druppeltjes is niet erg.

ALS U IETS NIET VERTROUWT, AARZEL NIET EN BEL !!

Na 10 dagen worden de hechtingen verwijderd. U kunt daarvoor naar het† spreekuur komen.